De voordelen van gietvloeren

Category:
Icon
Icon nov 5, 2021

Gietvloerenzijn vloeren die op een net iets andere wijze gelegd worden dan je wellicht gewend bent. Deze vloeren worden namelijk gegoten. De meeste gietvloeren zijn gemaakt van kunststof. Namelijk polyurethaan (PU) of epoxy. Veel mensen kiezen vandaag de dag voor een gietvloer. Wat zijn nu precies de voordelen van deze vloeren? Als je zelf nog een nieuwe vloer wilt plaatsen, is het prettig om de verschillende voordelen te kennen. In dit artikel lees je alles over de verschillende voordelen van deze vloeren.

Gietvloeren hebben geen naden

Om te beginnen is het goed om te weten dat gietvloeren geen naden hebben. Dat draagt onder meer bij aan een zeer strakke uitstraling. Daarnaast heeft dit ook een aantal belangrijke praktische voordelen. De vloeren zijn hierdoor bijvoorbeeld veel hygiënischer. Bacteriën kunnen zich namelijk niet in de naden van de gietvloer nestelen. Bovendien is de vloer ook eenvoudig schoon te maken. Probeer de naden van een vloer maar eens grondig te reinigen! Je krijgt de naden van een vloer bijna niet schoon en dus is het prettig dat een gietvloer geen naden heeft. Zeker als je gevoelige luchtwegen hebt.

Hoe groter de vloer, hoe goedkoper

Meestal krijg je een staffelkorting op gietvloeren. Dat betekent dus dat je per vierkante meter goedkoper uit bent als je meer vierkante meter bestelt. Er zijn echter weinig vloeren waarbij de staffelkortingen zo hoog zijn als bij de gietvloer. Dat komt voornamelijk doordat de vloeren op maat gemengd worden en de manier van leggen. Doordat een gietvloer over de ondervloer heen wordt gegoten, kost het niet heel veel meer werk om een grotere gietvloer aan te leggen. Als je een vloer in een grote ruimte wilt laten plaatsen, dan is een gietvloer dus een uitstekende keuze. Het is niet gek dat ook veel bedrijven voor dit type vloer kiezen.

De unieke uitstraling van de vloer

Met gietvloeren heb je eigenlijk altijd een unieke uitstraling. Om te beginnen zijn er namelijk tal van kleuren waaruit je kunt kiezen. Dat terwijl je bij een laminaatvloer bijvoorbeeld een beperkte keuze hebt. Een gietvloer kan in iedere kleur gemaakt worden. Wist je dat je daarnaast zelfs afbeeldingen en objecten in de vloer kunt verwerken? Je kunt het dus zo gek nog niet bedenken of het is mogelijk. Met dit type vloer kun je jouw woning of bedrijfspand echt uniek maken. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld ook een gietvloer met een logo laten aanbrengen.

Wees je er wel van bewust dat er verschillende gietvloeren zijn

Gietvloeren kennen dus een hoop voordelen en zijn over het algemeen een zeer goede keuze. Onthoud echter wel dat er verschillende soorten vloeren zijn. Dat betekent dus dat de voor- en nadelen ook per type vloer kunnen verschillen. Heb je besloten dat je inderdaad een gietvloer wilt? Dan is het goed om je nog even in de verschillende vloersoorten te verdiepen. Verschillende gietvloeren hebben vaak een hoop eigenschappen gemeen, maar er zijn ook enkele verschillen. Het is goed om ook die verschillen te kennen voordat je een keuze maakt. Kijk voor meer informatie op bruizt.nl.