Minder gedoe met het juiste verpakkingsmateriaal

Category:
Icon
Icon jan 20, 2023

Als je spullen gaat verpakken dan is er heel veel keuze. Van enveloppen, tot plastic zakken tot kartonnen dozen. Er is ontzettend veel verpakkingsmateriaal op de markt te krijgen en zelfs per categorie kun je nog kiezen uit allerlei verschillende kwaliteiten en formaten. Maar wat is nou de juiste keuze voor de producten die jij wilt inpakken? Het antwoord op die vraag hebben we voor jou in dit artikel uitgewerkt. Lees snel verder als je wilt weten welke materialen geschikt zijn voor jouw bedrijf. We vertellen je alles over de verschillende mogelijkheden.

Je spullen goed verpakt

De belangrijkste functie van verpakkingsmateriaal is dat jouw producten beschermd worden tegen breuk, stof en vocht. Of je nu producten wilt opslaan om te bewaren of producten naar klanten wilt verzenden, de verpakking is belangrijk om jouw producten in goede staat te houden. Bij het opslaan van producten kan het handig zijn om meerdere producten bij elkaar te bewaren. Dan kunnen kartonnen dozen, waarop je kunt aangeven welke producten erin zitten, goed van pas komen. Bij het verzenden van producten wordt standaard vaak een doos gebruikt. Toch is dat niet altijd nodig. Soms is het zelfs voordeliger en handiger om gebruik te maken van een plastic verzendzak. Producten die niet breekbaar zijn hoeven niet in een doos verzonden te worden, die kunnen in een plastic seal bag prima vervoerd worden.

Geen schade met het juiste verpakkingsmateriaal

Waar je op moet letten bij het juiste verpakkingsmateriaal is dat je goederen geen schade oplopen tijdens de opslag of het vervoer. Als je glazen flessen met inhoud wilt vervoeren dan raden we je aan om te kiezen voor een extra stevige doos die gebruik maakt van een kartonnen geraamte om elke fles afzonderlijk te beschermen. Let er altijd op dat je het aanbevolen draaggewicht van de verpakking niet overschrijdt, want dat is vragen om problemen. Heb je een zending waarin een aantal kleine, kwetsbare producten verstuurd moeten worden? Met een verstevigde envelop gaat dat prima. Zo kun jij bijvoorbeeld moeiteloos cosmetica producten verzenden. Als je ze afzonderlijk ook nog eens inpakt komt de zending zeker zonder schade aan bij de ontvanger.

Ruime keuze voor alle goederen

Er is voor elk product goed verpakkingsmateriaal te krijgen. We geven je een voorbeeld van de mogelijkheden. Voor het versturen van grotere en breekbare producten raden we aan kartonnen dozen te gebruiken. Voor het verzenden van boeken kun je gebruik maken van stevige enveloppen waar meerdere boeken inpassen. Kleding is goed te verzenden in een plastic zak, maar kan natuurlijk ook in een doos verpakt worden. Vaak zijn enveloppen en zakken goedkoper in aanschaf dan dozen. Daarbij nemen ze minder ruimte in de opslag in beslag omdat ze makkelijk te stapelen zijn. Verder zijn dozen wat bewerkelijker omdat je ze eerst in elkaar moet zetten en dat kost tijd.

Minder verzendkosten met het juiste verpakkingsmateriaal

Als je kiest voor licht verpakkingsmateriaal dan scheelt dat behoorlijk in de verzendkosten. Een doos weegt meer dan een zak en kost dus ook meer bij de verzending. Daarnaast is brievenbuspost goedkoper dan een zending die door een bezorger moet worden afgeleverd.