Een deurklink kopen: wat ben je kwijt?

Category:
Icon
Icon nov 24, 2021

Is je huidige deurklink aan vervanging toe en moet je een nieuwe deurklink kopen? Dan is het slim om te checken wat de kosten zijn die hierbij komen kijken. Wil je meer te weten komen over het kopen van een deurklink en de kosten daarvan, lees de onderstaande tekst dan eerst goed door.

Een deurklink kopen

Een deurklink kopen doe je in de regel op moment dat je huidige deurklink vervangen moet worden. Een deurklink is namelijk een handige manier waarop je een deur open of gesloten kunt houden. Hierbij ga je een klink, het belangrijkste onderdeel van een deurklink, moeten aanbrengen op de deur. Je kunt kiezen uit een groot assortiment aan soorten deurklinken waardoor je voor elke woonstijl wel de ideale deurklink vindt.

De prijsopbouw

Ga je een deurklink kopen, dan is het slim om naar de opbouw van de prijs te kijken zodat je precies weet waar je voor gaat betalen. Je kunt op deze wijze gemakkelijk bepalen op welke componenten van de prijs je gaat besparen. De opbouw van de prijs van een deurklink bestaat voor 75% uit de kosten van het materiaal en voor 25% uit de arbeidskosten van de specialist die je inschakelt. Wil je dus besparen, dan kan je de deurklink kopen en zelf monteren.

De aanschafkosten

Wil je binnenkort een nieuwe deurklink kopen, zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van de aanschafkosten. Wat de exacte aanschafkosten zijn van deurklinken hangt af van wat voor soort deurklink je selecteert. Als je kiest voor een deurklink voor buitenshuis, dan liggen de aanschafkosten ergens tussen de € 10 en € 25. Bij de aanschaf van een deurklink voor buitenshuis kan je van ongeveer € 10 tot € 40 uitgaan.

De montagekosten

Je kunt je nieuwe deurklink kopen en zelf plaatsen, maar kies je voor het inschakelen van een expert dan ga je ook aan de montagekosten moeten denken. De montagekosten variëren enorm afhankelijk van welke specialist je inschakelt, maar je kunt gemiddeld uitgaan van € 50 tot € 150 om deurklinken te monteren.

Zaken die de kosten bepalen

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn wil je een nieuwe deurklink kopen en weten wat de kosten zijn die hierbij komen kijken. De kosten van deurklinken wordt voornamelijk bepaald door te kijken naar zaken zoals de soort deurklink, het merk en de kwaliteitsklasse van de deurklink, de materiaalsoort, de afwerking, de afmetingen en de montage.

Besparen op de kosten

Een deurklink kopen hoeft niet veel geld te kosten. Al kunnen de kosten wel oplopen. Je kunt besparen op de kosten van deurklinken door rekening te houden met de onderstaande bespaartips:

  • Schakel een lokaal gevestigde expert in voor de montage zodat je minder aan reiskosten betaalt vanwege de korte afstand.
  • Kies voor het vergelijken van een aantal experts zodat je een beter beeld hebt van de goedkoopste deals.
  • Ga na of er acties en aanbiedingen zijn op deurklinken of probeer met de specialist te onderhandelen over de prijs.