Een website maken in 8 eenvoudige stappen

Category:
Icon
Icon dec 16, 2022

Heb je ooit je eigen website willen maken, maar wist je niet waar je moest beginnen? Dan heb je geluk! Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om zelf een website te maken, zonder dat je daarvoor ervaring of door iemand anders je website laat maken. In slechts acht eenvoudige stappen heb je in een mum van tijd een professioneel ogende website. Dus waar wacht je nog op? Laten we beginnen!

1. Kies je domeinnaam 

Je domeinnaam is het adres van je website op het internet. Het is wat mensen in hun browser typen om je site te vinden. Wanneer je een domeinnaam kiest, houd hem dan kort, gemakkelijk te onthouden en relevant voor je bedrijf of merk. Je kunt een domeinnaam registreren via verschillende aanbieders; wij raden je aan even op Google te zoeken om prijzen en diensten te vergelijken. 

2. Zoek een webhosting provider 

Een webhosting provider is een bedrijf dat je website verbindt met het internet. Zodra je je domeinnaam hebt gekozen en geregistreerd, moet je een webhosting provider vinden om je site online te krijgen. Nogmaals, er zijn vele opties beschikbaar, dus we raden aan wat onderzoek te doen om de beste provider voor je behoeften te vinden. 

3. Je website instellen 

De meeste providers van webhosting bieden gebruiksvriendelijke hulpmiddelen voor het maken van je website. Je kunt meestal kiezen uit een selectie van sjablonen of ontwerp je site vanaf nul, als je gaat met een sjabloon, kun je gemakkelijk aanpassen aan je merk. Zodra je je site hebt ontworpen, hoef je alleen nog maar inhoud toe te voegen! 

4. Pagina’s en inhoud toevoegen 

Nu is het tijd om inhoud aan je website toe te voegen. Afhankelijk van het doel van je site kan dat bestaan uit artikelen, blogberichten, productbeschrijvingen, foto’s of iets anders dat je wilt dat mensen zien als ze je site bezoeken. Als je niet zeker weet wat voor soort inhoud je moet toevoegen, kijk dan eens naar vergelijkbare websites voor inspiratie. 

5. Kies de navigatie van je website 

Zodra je wat inhoud aan je site hebt toegevoegd, is het tijd om te kiezen hoe mensen door je site zullen navigeren. Dit omvat meestal het toevoegen van links tussen pagina’s, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. De meeste websitebouwers hebben vooraf ontworpen navigatie opties die je kunt gebruiken; zo niet, dan kun je altijd aangepaste menu’s maken of menu’s toevoegen met behulp van HTML-code. 

6. Je website publiceren 

Nadat je je website hebt ontworpen en van inhoud hebt voorzien, hoef je alleen nog maar op de knop “publiceren” te drukken! Dit maakt je site live op het internet zodat iedereen in de wereld er toegang toe heeft.

7. Je website promoten 

Het is niet omdat je website live staat dat mensen hem automatisch zullen vinden; je moet eerst wat promotie maken. Er zijn veel manieren om je website te promoten, waaronder social media marketing, zoekmachine optimalisatie (SEO) en advertentiecampagnes. Probeer verschillende tactieken uit en kijk wat het beste werkt om verkeer naar je site te leiden. 

8. Meet de prestaties van je site 

Zodra je begint met het promoten van je website, is het belangrijk om de prestaties ervan te meten, zodat je je marketinginspanningen dienovereenkomstig kunt aanpassen. Er zijn veel verschillende tools beschikbaar om bij te houden hoeveel verkeer je site krijgt, waar dat verkeer vandaan komt, welke pagina’s ze bekijken, en hoe lang ze op elke pagina blijven; nogmaals, een snelle Google-zoekopdracht moet je helpen het juiste hulpmiddel te vinden voor het meten van de prestaties van je site Op basis van deze gegevens kun je je marketinginspanningen verfijnen en meer verkeer (en conversies!) naar je website na verloop van tijd.

Het creëren van een website lijkt misschien een ontmoedigende taak-maar het heeft geen verkoop zonder geld te steken in advertenties of het inhuren van iemand anders promotie tactieken zoals social media marketing) Meetinstrumenten zullen helpen laten zien hoe succesvol deze veranderingen waren om de vooruitgang in de tijd te volgen. Door het volgen van deze acht eenvoudige stappen, kun je een volledig functionerende professioneel ogende website up in een mum van tijd. Met slechts een klein beetje inspanning, kun je ervoor zorgen dat, je site door miljoenen mensen wereldwijd wordt gezien. Voor nog meer informatie kun je terecht op Roxtar Online Marketing.