Waarom heb je orderpicktrucks nodig?

Category:
Icon
Icon nov 10, 2023

Orderpicktrucks zijn handige machines waarmee de magazijnmedewerkers orders kunnen verzamelen. De naam verklapt het natuurlijk al een beetje. Een orderpicktruck wordt ook wel de orderpicker genoemd en deze machines zijn speciaal gemaakt om efficiënt en ergonomisch te kunnen werken. Als je op zoek bent naar het verbeteren van je logistieke processen, dan is het zeker de moeite waard om een investering in orderpickers te overwegen. 

Waar heb je orderpicktrucks voor nodig?

Waar heb je orderpicktrucks voor nodig en wat zijn de voordelen ten opzichte van de reachtruck of de heftruck? Een orderpicktruck is wat eenvoudiger in gebruik en is erop gebouwd dat medewerkers razendsnel orders kunnen verzamelen. Met de machine kunnen goederen zowel horizontaal als verticaal worden verplaatst en ook orderpicktrucks kunnen een hoge grijphoogte hebben als bijvoorbeeld de voorraden op de bovenste etage van een stelling staan. 

Het handige plateau geeft de gebruiker ook de mogelijkheid om snel in en uit te stappen. Op die manier kunnen orders en bijkomstige taken razendsnel worden uitgevoerd en dat levert dus een tijd- en geldbesparing op. Het plateau is ook goed afgeschermd, zodat de medewerkers op de orderpicker beschermd en veilig zijn. Orderpicktrucks zijn ook relatief makkelijk te bedienen, maar het personeel moet wel in het bezit zijn van een geldig certificaat als ze de orderpicker willen gebruiken. 

Verschillende modellen

Orderpicktrucks zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Doorgaans heb je keuze uit machines met verschillende grijphoogtes en verschillende vorklengtes. Welk model je kiest is vooral afhankelijk van de situatie waarin de orderpicker gebruikt wordt. Indien gewenst kun je als bedrijf ook een orderpicker op maat laten maken. Als je bijvoorbeeld langere of kortere vorken nodig hebt of een afwijkende maat wat betreft de grijphoogte hebt. Op die manier wordt de machine afgestemd op jouw behoefte.

Instellingen van de orderpicktrucks

Orderpicktrucks hebben meestal standaard opties aan boord, waarmee de medewerker het zichzelf makkelijker kan maken. Zo zijn zaken zoals acceleratie, rem- en snelheid vaak afzonderlijk in te stellen en af te stellen op de wensen van de gebruiker. De instelbare prestatieinstellingen zijn er niet alleen om het leven van de medewerker makkelijker te maken, maar ook specifieke situaties kunnen erom vragen dat je de prestaties van de orderpicker aanpast. En die mogelijkheid heb je dus.

Onderhoud: dit is wat je wil weten

Orderpicktrucks hebben evenals andere machines in een logistieke omgeving of in de transportwereld onderhoud nodig. De systemen van een orderpicker moeten regelmatig gecontroleerd worden. Ook de bewegende onderdelen worden gecheckt en gekeurd. Door de periodieke controle uit te laten voeren kun je erop rekenen dat je ook jarenlang plezier hebt van de oplossing. 

Een onderhoudscontract is af te sluiten wanneer je orderpicktrucks aanschaft bij de leverancier. De leverancier biedt deze contracten aan en zorgt ervoor dat de trucks gedurende de levensduur in topconditie blijven. Wanneer er een probleem wordt geconstateerd of als er een defect optreedt, wordt er ook adequaat opgetreden, zodat de werkzaamheden in je magazijn of distributiecentrum geen moment stil komen te liggen. Dat is toch een fijne wetenschap wanneer je van plan bent om in deze machines te investeren.